gena

U potkrovlju stare palače grada Trogira (UNESCO), Boris Burić – Gena, 1973 god. osnovao je modni atelier Gena. Inspirirajući se ljepotom tradicionalnog građanskog odijela nastala je kolekcija GENA – MODA CROATICA koja je spoj tradicije i vrhunske mode, jedinstvena i prepoznatljiva u svijetu.

Dokaz tome su i brojna poznata imena za koje je osobno radio, poput Placida Dominga, Sebastiana Vettela, Baracka Obame i ostalih.

U svijetu mode dosegao je razine najvećih modnih kreatora, iako nije razglašen poput njih, o njemu je snimljen dokumentarni film "Iglom do zvijezda".

Gena stilizira verziju građanskog odijela inspirirajući se ljepotom tradicionalnog građanskog odijela sa kraja 19. stoljeća. Počevši od strogo ograničenog tradicionalnog odijela, postepenim opuštanjem i dodavanjem novih detalja stvara se besprijekorna elegantna forma. Nekoliko novih varijanti udahnulo je život i popularizaciju tog odjevnog predmeta. Značenje tradicije i ljepota odijela koje je odumiralo, u tim novim varijantama je postalo ponovno prihvaćeno i iznimno cijenjeno pogotovo kod mlađih naraštaja. Taj spoj tradicije i vrhunske mode učinili su bilo koje Gena odijelo jedinstvenim i prepoznatljivim u svijetu. Moderniziranjem linije, usavršavanjem izrade i detalja iz starine stvara se osobit stil visoke mode u kojem je prepoznatljiv romantički trag prošlosti i duh suvremenosti. Njihova je ljepota u apsolutnoj jednostavnosti u čistoj ležernoj liniji kroja. Dodani su sitni detalji koji oplemenjuju cjelinu i daju osobni pečat jednostavnog, elegantnog i lijepog odijevanja, s punom slobodom unošenja osobnosti a time i stila.